ReHeart

OM REHEARTq

 

Behöver du minska stressen? Vi gör det tillsammans!

Stresshantering i grupp för dig med kranskärlssjukdom

Att drabbas av en hjärtsjukdom påverkar tankar och känslor på ett väldigt påtagligt sätt. Det är vanligt med krisreaktioner, oro, ångest, nedstämdhet och depression. erbjuder vi en kurs i stresshantering speciellt utarbetad för dig som haft hjärtinfarkt, har kärlkramp eller har genomgått en kranskärlsoperation.

Kursen innefattar också kunskap om hjärt-kärlsjukdom och riskfaktorer. Vi jobbar i grupp med att öka självkännedom, kommunicera bättre, lära oss hantera stress, ilska, negativa tankar och känslor. Metoden som används är speciellt utformad för hjärtpatienter, bedrivs i gruppform och är baserad på kognitiv beteendevetenskap, framtagen av psykolog Gunilla Burell.  Metoden  har i en svensk studie visat sig nästan halvera återinsjuknandet i hjärt-kärlsjukdom. Läs mer om studien: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21263103

Vi träffar alla deltagare enskilt före kursstart. Mötet är gratis och helt förutsättningslöst där vi berättar mer om metoden och du får en chans att se om det här verkar vara något för dig.

Kursen omfattar 12 tillfällen och startar i februari och äger rum kvällstid centralt i Stockholm.

Max 8 deltagare

Varmt välkommen att kontakta någon av oss för mer information och anmälan. Observera att antalet platser till varje kurs är begränsade.

Christina Walldin Tel.0735-39 25 58

May Blom Tel.0739-31 07 08

info@reheart.se

 

 

Om oss som leder kurserna

May Blom

Med dr. leg. sjuksköterska. May har doktorerat på ämnet stresshantering vid hjärt-kärlsjukdom och har en lång erfarenhet av att arbeta inom hjärtsjukvård, med utbildning och forskning och som ledare av stresshanteringsgrupper för hjärtpatienter.

Christina Walldin

Leg. sjuksköterska med specialinriktning mot hjärtsjukvård. Christina har 20 års erfarenhet av att arbeta med hjärtsjukvård inom intensivvården, på hjärtmottagningar, med forskning, utbildning och som ledare av stresshanteringsgrupper och är även utbildad hjärt-lungräddningsinstuktör och mediyoga-instruktör.

Vi är båda utbildade i och har lång erfarenhet av att arbeta enligt den metod i KBT-baserad stresshantering i grupp som visat sig ha dokumenterat positiv effekt vid kranskärlssjukdom

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.