Kurser

Varför ska jag gå en kurs i medicinsk yoga?

Det finns många skäl till varför man ska gå en kurs i medicinsk yoga om man har hjärtproblem.

Du lär dig en avslappningsmetod som du kan använda i alla situationer i vardagslivet. Stresshormonerna minskar och därmed den negativa påverkan på hjärtat som blir följden av för mycket stress.

Du blir också vigare, minskar spänningar i muskler och får bättre blodflöde och energiflöde i kroppen. Du mår bättre både psykiskt och fysiskt.

Varför ska jag gå en kurs i stresshantering?

Stress påverkar kroppen negativt på många sätt. Blodtrycket ökar, stresshormoner utsöndras, långvarig stress kan bidra till det s.k. metabola syndromet som bland annat ökar risken för diabetes och hjärtsjukdomar. Att lära sig hantera stress i vardagen är viktigt. Genom att fundera över sina tankar och känslor och vilka orsaker som finns kan man påverka sitt beteende så att stressen minskar. Avslappningsövningar ingår.

Varför ska jag lära mig hjärt- och lungräddning?

För varje minut som går vid ett hjärtstopp minskar chansen till överlevnad dramatiskt. Hjärt- och lungräddning är lätt att lära sig, det tar bara två timmar och att du har lärt dig hur man gör kan betyda skillnaden mellan liv och död för den som får ett hjärtstopp.

Kurserna hålls i Gamla Stan på Baggensgatan 17 i Stockholm

 

Kommentera